Menu
De in juni 29 2022

Toeristische situatie juni 2022: op weg naar een buitengewone zomer?

Ondanks de gespannen economische context (volgens INSEE bleef het gezinsvertrouwen in juni voor de zesde achtereenvolgende maand dalen), zijn alle waarnemers het erover eens dat ze een uitstekende, zelfs uitzonderlijke zomerbezoek voorspellen "misschien wel de meest geweldige zomer van reizen die we ooit hebben gezien ” aldus de directeur van Expedia (interview met La Tribune van 01 juni).

In de Gironde ziet de toeristische vintage van 2022 er inderdaad veelbelovend uit. Het herstel van het bezoekersaantal dat in april en mei werd waargenomen, werd in juni bevestigd: 81% van de professionals verklaarde tevreden te zijn met de activiteit van de maand. En de vooruitzichten voor het hoogseizoen zijn gunstig met een groei van de reserveringen in vergelijking met vorig jaar, vooral voor de eerste helft van augustus, en goede indicatoren, met name voor verhuur en kamperen, de belangrijkste vormen van commerciële accommodatie in de Gironde met respectievelijk 39% en 32% van de commerciële nachten in het seizoen 2019.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *